POMOĆ KAMALI: Obama kreće na mitinge

Tanjug

04. 10. 2024. u 17:00

BIVŠI američki predsednik Barak Obama planira da u ključnim državama podrži kampanju podpredsednice SAD Kamale Haris za Belu Kuću, počevši od sledećeg četvrtka u Pitsburgu.

ПОМОЋ КАМАЛИ: Обама креће на митинге

Foto: EPA

Kako je javila agencija AP, iz štaba kampanje Kamale Haris je saopšteno da će Obama putovati širom zemlje poslednjih 27 dana uoči izbora.

Bivši predsednik i Kamala Haris su prijatelji duže od 20 godina unazad, od kada su se prvi put sreli dok se Obama kandidovao za Senat.

Obama je, zajedno sa drugim ključnim demokratama, učestvovao iza kulisa u pokušaju da se predsednik Džo Bajden ubedi da odstupi od izborne trke za predsednika SAD, a njegovo prisustvo u predizbornoj kampanji biće kontrast u odnosu na relativno malo prisustvo Bajdena, nakon što je prepustio mesto u izbornoj trci Kamali Haris, kao kandidatu Demokratske stranke.

Obama je u govoru na demokratskoj konvenciji u avgustu rekao da Haris "nije rođena u privilegijama", i da je "morala da radi za ono što ima".

- I zapravo joj je stalo do toga kroz šta drugi ljudi prolaze - rekao je bivši predsednik.

Kamala Haris je bila rani pristalica Obamine predsedničke kandidature 2008. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu