AMERIČKA GRUPA ZA ZAKONSKA PRAVA: "Obavezujemo se da ćemo Bajdenovu administraciju smatrati odgovornom za genocid"

Jovana Švedić

05. 10. 2024. u 16:41

CENTAR za ustavna prava je u svom novom saopštenju naveo da ostaju posvećeni borbi zajedno sa Palestincima kada je u pitanju odgovornost za "izraelski" genocid za koji naglašavaju da je sponzorisan od strane SAD, skoro godinu dana otkako je počeo Centar za ustavna prava saopštio je da ostaje posvećen borbi sa Palestincima za odgovornost za izraelski genocid, koji je sponzorisan od SAD, počinjen nad Palestincima u Gazi, skoro godinu dana otkako je počeo.

АМЕРИЧКА ГРУПА ЗА ЗАКОНСКА ПРАВА: Обавезујемо се да ћемо Бајденову администрацију сматрати одговорном за геноцид

Tanjug

- Dok Američki sudovi do sada nisu ispoštovali svoju konstitucionu odgovornost da služe kao provera zloupotrebe izvršne vlasti, podsećamo sve koji su odlučili da finansiraju i podstiču izraelsko nemilosrdno, eskalirajuće nasilje, da ne postoji rok zastarelosti za genocid, a mi ćemo nastaviti sve dok pravda ne dođe - navodi se u saopštenju organizacije.

Grupa je istakla da je u poslednjih godinu dana, uz punu podršku SAD, Izrael "proizveo glad", blokirao humanitarnu pomoć za spasavanje života, pretvorio veći deo Gaze u ruševine, bombardovao bezbroj civilnih ciljeva uključujući škole, bolnice i bogomolje, ubio više od 41.000 Palestinci – od kojih su skoro polovina deca – i povredili više od 96.000.

- Bajdenova administracija je pružila bezuslovnu i neophodnu podršku izraelskom genocidu, mimo zakona, univerzalno priznatih međunarodnih normi, nekih preporuka svojih zvaničnika i negodovanja velike većine ljudi u svetu, uključujući većinu Amerikanaca.- dodaju oni.

BONUS VIDEO:

PROPALESTINSKI PROTESTANTI U VAŠINGTONU: Pogledajte kako spaljuju lik Netanjahua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?