IZRAELSKI PREMIJER: Imamo obavezu i pravo da odgovorimo na napad Irana i uradićemo to (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 10. 2024. u 21:49

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu izjavo je da Izrael ima obavezu i pravi da odgovori na raketni napad Irana i obećao da će to i biti urađeno.

ИЗРАЕЛСКИ ПРЕМИЈЕР: Имамо обавезу и право да одговоримо на напад Ирана и урадићемо то (ВИДЕО)

Foto: Amir Cohen/Pool Photo via AP

-Iran je već dva puta lansirao na stotine raketa na našu teritoriju i na naše gradove, izvršivši jedan od najvećih napada balističkim projektilima u istoriji. Nijedna zemlja u svetu ne bi dozvolila takav napad na svoje gradove i građane, pa tako i Izrael. Izrael ima obavezu i pravo da zaštiti sebe i odreaguje na te napade. I mi ćemo to i uraditi, rekao je Netanijahu u obraćanju naciji.

Istovremeno, izraelska vojska je priznala da su iranske rakete pogodile i dve vazdušne baze, ali se ističe da nijedan avion ni kapaciteti avijacije nisu pretrpeli oštećenja.

-Rakete su pogodile baze Nevatim i Tel Nof, ali nijedan avion nije oštećen kao ni kapaciteti izraelskih vazdušnih snaga. Obe baze rade normalno, rekao je portparol izraelske vojske Danijel Hagari.

Iranski mediji su objavili da je uništeno 20 izraelskih aviona F-35.

Podsetimo, Iran je u utorak izvršio raketni udar na ciljeve u Izraelu kao odgovor na izraelske napade na Liban, ubistvo lidera Hezbolaha i Hamasa.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici