''ZAMISLITE DA RAKETA POGODI BRISEL'': Robert Fico kritikovao evropske političare, pozvao ih da se osveste

Novosti online

07. 10. 2024. u 21:58

SLOVAČKI premijer Robert Fico kritikovao je evropske političare koji podržavaju ideju da se Ukrajini dozvoli da izvodi napade raketama dugog dometa u dubinu ruske teritorije i predložio im je da zamisle posledice raketnog napada na Brisel.

ЗАМИСЛИТЕ ДА РАКЕТА ПОГОДИ БРИСЕЛ: Роберт Фицо критиковао европске политичаре, позвао их да се освесте

Foto: Profimedia

- Danas čujemo kako neki poslanici Evropskog parlamenta sa lakoćom prolećnog povetarca govore o raketama srednjeg i dugog dometa. Možda bi, slikovito rečeno, jedna takva raketa mogla da razbije neku fontanu u Briselu kako bi shvatili o čemu svi pričaju - rekao je Fico.

Takođe je konstatovao da se u Evropi, umesto pokušaja da se zaustavi oružani sukob, čuju pozivi da se nastavi sa konfrontacijom.

U međuvremenu je i mađarski premijer Viktor Orban kritikovao aktuelnu politiku Brisela, rekavši da bi ona mogla da dovede do uništenja EU i budućnosti cele Evrope.

- Briselske birokrate uništavaju evropsku ekonomiju. EU je bila stvorena za prosperitet, ali Evropljani sve teže izdržavaju svoje porodice, a evropskim kompanijama je sve teže da ostanu na površini. Levica u Evropi je sve upropastila, a birokrate u Briselu ne rade u interesu običnih Evropljana, već zarad sopstvenih interesa. Ako se ovako nastavi biće uništena EU, biće uništena budućnost Evrope - rekao je Orban.

Mađarski premijer je istakao da je Evropa „gora nego pre 10 godina” zbog porasta kriminala usled priliva ilegalnih migranata. Po rečima Orbana, izgledi za život u EU za 10-20 godina izazivaju zabrinutost.

Ranije je Fico rekao da njegova partija „Smer – socijaldemokratija”, koja je vladajuća u slovačkom parlamentu, neće odobriti ulazak Ukrajine u NATO jer bi to dovelo do trećeg svetskog rata.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT: Ova frustracija će dovesti do ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Pravovremeno lečenje slabovidosti kod dece uspešno u 98 odsto slučajeva: Dr Aleksandra Radojičić deli ključne savete kako prepoznati probleme