OTAC I TROJE DECE NESTALI PRE TRI GODINE: Sada su viđeni kako šetaju kroz žbunje, u toku potraga (FOTO/VIDEO)

Novosti online

09. 10. 2024. u 12:56

OTAC i njegovo troje dece koji su nestali bez traga pre tri godine, primećeni su kako šetaju ruralnim delom Novog Zelanda, prenose lokalni mediji.

ОТАЦ И ТРОЈЕ ДЕЦЕ НЕСТАЛИ ПРЕ ТРИ ГОДИНЕ: Сада су виђени како шетају кроз жбуње, у току потрага (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Iks

Policija je saopštila da su pokrenuli veliku potragu nakon "verodostojnog traga" Toma Filipsa, koji je viđen zajedno sa dve ćerke i sinom.

Viđeni su kako šetaju kroz žbunje u blizini Marokope na severnom ostrvu zemlje.

Filipsa, zajedno sa Džejdom (11) Maverikom (9) i Ember (8) primetio je iz daljine 16-godišnji lovac na svinje, prenose lokalni mediji.

Nosili su maskirnu opremu i velike rančeve za kampovanje - dok je odbegli otac takođe navodno viđen kako drži pištolj.

Četvorka se vodi kao nestala od decembra 2021, kada policija kaže da je Filips odveo svoju decu na „nepoznatu lokaciju”.

Majka dece Ket rekla je da je bila presrećna nakon što su viđeni, ali i "preneražena" - jer je pozvala Filipsa da se preda policiji.

Ona je za novine "New Zealand Herald" rekla:

- Ne postaje ništa lakše... Prošle su skoro tri godine. Bilo je kao da je Božić ranije došao i stvarno sam mislila da će se ovaj put vratiti kući.

Međutim, nakon što su Filips i deca primećeni u četvrtak, policija tek treba da ih locira uprkos tome što je rasporedila vojni helikopter i druge resurse.

Dodala je:

- Trebalo je učiniti više, odmah... Kako nisu uložili više truda? Potvrđeno je da su ih videli, a još ništa nije proisteklo iz toga.

Ranije ovog leta policija je ponudila 80.000 dolara za informacije o nestalim članovima porodice, iako je rok za nagradu sada istekao.

Od 2021. godine bilo je brojnih prijava, uključujući i novembar 2023. kada je osumnjičeni za koga se mislilo da je Filips uhvaćen na video-nadzoru kako krade četvorocikl izvan seoske kuće.

Policija takođe sumnja da je bio umešan u oružanu pljačku banke u Te Kuitiju u maju 2023. godine, a službenici su kasnije izdali nalog za njegovo hapšenje.

Detektiv inspektor Endrju Saunders rekao je:

- Iako ne možemo da idemo u detalje, želimo da uverimo javnost da imamo resurse da odgovorimo na sve informacije ili prijave o viđenju koja stignu. Naš fokus je u velikoj meri na bezbednom povratku Džejde, Maverika i Embera u njihovu porodicu i činimo sve što možemo da se to dogodi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DIMITROV KRATAK SA ŽIVCIMA: Umalo da izbije tuča, evo zbog čega je pobesneo (VIDEO)