ORBAN JASAN: Fon der Lajenova i Manfred Veber žele da sruše mađarsku vladu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

11. 10. 2024. u 09:49

PREDSEDNICA Evropske komisije Ursula fon der Lajen i lider Evropske narodne partije Manfred Veber nastoje da "sruše suverenističku mađarsku vladu" i zamene je "administracijom u briselskom stilu", izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

ОРБАН ЈАСАН: Фон дер Лајенова и Манфред Вебер желе да сруше мађарску владу

Foto: Profimedia

Orban je za mađarski radio Košut, govoreći o nedavnoj debati u Evropskom parlamentu (EP), pre koje je obavestio poslanike i zvaničnike EU o predsedavanju Mađarske Uniji, da su Fon der Lajenova i Veber "ignorisali činjenice, bili puni mržnje i nisu brinuli o Evropi i evropskim stanovnicima", prenosi MTI.

Mađarski premijer tvrdi da je debata bila usmerena na rušenje mađarske vlade i na njeno smenjivanje, kao i da je bilo predviđeno da zamena bude Klara Dobrev iz Partije evropskih socijalista, dok je Evropska narodna partija u vladi želela Stranku Tisa i njenog lidera Petera Mađara.

- Jasno je stavljeno na znanje da žele tu koaliciju - naveo je Orban.

Prema njegovim rečima, i Dobrev i Mađar su spremni da ispune zahteve Brisela da se Mađarska uključi u pružanje vojne pomoći Ukrajini, a podržavaju i migracionu politiku EU.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASILA SE SRPSKA TENISERKA: Ana Ivanović poslala jaku poruku Rafaelu Nadalu (FOTO)