''ŽELIM DA SE IZVINIM RUSKOM NARODU'': Slovački evroposlanik uradio neočekivano, pa pomenuo Zapad

Novosti online

13. 10. 2024. u 22:17

SLOVAČKI poslanik u Evropskom parlamentu, socijaldemokrata Luboš Blaha, boravi u poseti Moskvi, kako bi Rusima izrazio zahvalnost za oslobođenje od fašizma u Drugom svetskom ratu i izvinio se za rusofobiju, koja navodno vlada na Zapadu.

ЖЕЛИМ ДА СЕ ИЗВИНИМ РУСКОМ НАРОДУ: Словачки европосланик урадио неочекивано, па поменуо Запад

Foto: Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

- Želim da se izvinim ruskom narodu za sve one vojne, mrske i bukvalno fašističke rezolucije koje su usvojene u Evropskom parlamentu protiv Rusije, mi smo Sloveni i nikada nećemo biti primorani da mrzimo ruski narod, odbacujemo sankcije Rusiji, odbacujemo eskalaciju sukoba - poručio je Blaha na Telegram kanalu.

On je istakao da ne želi da deca ginu u nuklearnom ratu i pozvao na dijalog sa Moskvom, ističući da Ruse smatra prijateljskim narodom, prenosi TASS.

Blaha je objavio snimak šetnje Crvenim trgom i poručio da je došao u Moskvu kao prijatelj Rusije, jer, kako je rekao: - Više ne mogu da gledam kako rusofobija raste na Zapadu, ruski narod nas je oslobodio od fašizma i podneo neverovatne žrtve.

Evroposlanik je takođe obavestio da zajedno sa slovačkim studentima koji studiraju u Moskvi, gde će održati predavanje, planira da položi cveće na Grob Neznanog vojnika i spomenik maršalu Sovjetskog Saveza Georgiju Konstantinoviču Žukovu.

- Pozdrav iz Moskve, Rusija je i dalje tako lepa, mudra, napredna - dodao je Blaha na svom Telegram kanalu.

BONUS VIDEO: KADIROV POSLAO JASNU PORUKU: Šire laži o žrtvama među čečenskim borcima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...