TENZIJE RASTU: Sestra lidera Severne Koreje optužila Južnu Koreju za dronove nad Pjongjangom

Novosti online

14. 10. 2024. u 14:13

UTICAJNA sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong optužila je danas vojsku Južne Koreje da je prethodnih dana slala bespilotne dronove nad Pjongjangom.

ТЕНЗИЈЕ РАСТУ: Сестра лидера Северне Кореје оптужила Јужну Кореју за дронове над Пјонгјангом

Foto: Tanjug

Kim Jo Džong, u saopštenju koje je prenela severnokorejska državna Centralna novinska agencija, rekla je da se jasno zna "da je glavni krivac za incident sa dronovima nad Pjongjangom smeće od južnokorejske vojske". 

Kim Jo Džong nije pružila nikakve dokaze ZA svoju tvrdnju, prenosi Jonhap.  

Ona je zbog dronova nad Pjogjangom oštro kritikovala Južnu Koreju i Sjedinjene Američke Države, uporedivši Južnu Koreju sa "psima mešancima", a SAD sa njihovim "gospodarem", uz tvrdnje da krajnja odgovornost za navodne akcije "psa" leži na njihovom "gospodaru". 

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje je u petak saopštilo da su iznad Pjongjanga 3. oktobra otkriveni južnokorejski dronovi koji su nosili letke protiv Severne Koreje, kao i u sredu i četvrtak prošle nedelje, i upozorio je na odmazdu ako se letovi dronovima nastave.

Južnokorejski ministar odbrane Kim Jong Hjun rekao je da ne može potvrdi navode koji dolaze iz Severne Koreje.

Izjava sestre lidera Severne Koreje usledila je dan nakon što su iz južnokorejskog Ministarstva odbrane osudili pretnje silom iz Severne Koreje, koja je prethodno upozorila na "strašnu katastrofu" koja će se dogoditi ako se nastave incidenti sa dronovima, a da nije mogla da potvrdi odakle su poslati.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu ''Vostočni''

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu