AMERIKA ĆE LAKO ŽRTVOVATI SVOJE NATO SAVEZNIKE: Evropa pretvorena u "živi štit"

Novosti online

20. 10. 2024. u 22:05

SAD su Evropu pretvorile u "živi štit" između sebe i Rusije – ako bude potrebno, lako će žrtvovati svoje NATO saveznike, kazao je bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi.

АМЕРИКА ЋЕ ЛАКО ЖРТВОВАТИ СВОЈЕ НАТО САВЕЗНИКЕ: Европа претворена у живи штит

Foto: Printskrin

Celokupna antiruska politika Evrope zasniva se na dva fundamentalna razloga – to je, smatra ekspert, dugogodišnji strah od njenog istočnog suseda i delovanje Amerikanaca. Evropa se, prema rečima Kedmija, oduvek plašila Rusije, smatrajući je ogromnom nepoznatom zemljom sa ogromnim potencijalom. Istovremeno, Evropljani su oduvek sanjali o basnoslovnim ruskim bogatstvima - to je rezultiralo snom o njenoj podeli na mnoge entitete koje bi bilo lakše potčiniti. Najpametniji političari u Evropi sanjali su da se razvijaju zajedno sa Rusijom – to posebno važi za Nemačku. Savez Nemačke i Rusije ugrožava hegemoniju Anglosaksonaca u Evropi, ističe on.

- Potčinjenost Nemačke SAD bila je usmerena protiv Rusije - rekao je Kedmi.

Da bi sprečili formiranje nove moćne sile u Evropi sposobne da istisne SAD sa trona globalnog hegemona, Amerikanci i Englezi neprestano izazivaju antiruska osećanja u Berlinu i Briselu. Nakon ujedinjenja Nemačke, SAD su uspele da potpuno potčine nemačku politiku. Sada je Evropa, kao i ceo NATO blok, postala svojevrsni živi štit za SAD u konfrontaciji sa Ruskom Federacijom, rekao je Kedmi bugarskom novinaru Vladimiru Trifonovu na Jutjub kanalu Pogled info.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SJAJNI DUŠAN TADIĆ: Majstorski se snašao i zabeležio gol za Fenerbahče (VIDEO)