HITNO SE OGLASIO KREMLJ O VOJSCI SEVERNE KOREJE U UKRAJINI: "Postoji mnogo protivrečnih informacija"

Novosti onlajn

21. 10. 2024. u 11:23

SEVERNA Koreja je blizak sused i partner Rusije, odnosi između ovih država razvijaju se u svim oblastima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО КРЕМЉ О ВОЈСЦИ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ У УКРАЈИНИ: Постоји много противречних информација

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Komentarišući navodno slanje severnokorejskih trupa u specijalnu vojnu operaciju, Peskov je naveo da postoji mnogo kontradiktornih informacija koje se moraju tretirati na odgovarajući način.

- Vidimo mnogo protivrečnih informacija. Južna Koreja izjavljuje jedno, onda Pentagon navodi da nemaju potvrdu za takve izjave. Postoji mnogo protivrečnih informacija i verovatno tako treba da se odnosimo prema njima - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje o mogućem prisustvu severnokorejskih vojnika u specijalnoj vojnoj operaciji.

Pitanje koje se tiče specijalne vojne operacije treba uputiti Ministarstvu odbrane Rusije, dodao je portparol, odgovarajući na pitanje da li se u Rusiji nalaze severnokorejski vojnici i da li se planira da oni učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji.

Peskov je podsetio da je Severna Koreja blizak sused i partner Rusije.

- Razvijamo naše odnose u svim oblastima. To je naše suvereno pravo. To ne bi trebalo nikoga da zabrinjava, jer ova saradnja nije usmerena protiv trećih zemalja. Razvijaćemo ovu saradnju i dalje - zaključio je portparol.

Južnokorejski predsednik Jun Sukjol sazvao je u petak hitan sastanak o bezbednosnim pitanjima u svetlu tvrdnji južnokorejskih obaveštajnih službi da je Pjongjang navodno odlučio da pošalje četiri brigade od ukupno 12.000 vojnika, uključujući specijalne snage, u specijalnu operaciju u Ukrajini.

Bela kuća je ranije saopštila da SAD nemaju podatke koji bi potvrdili navode o učešću Severne Koreje u sukobu u Ukrajini. Generalni sekretar NATO-a Mark Rute izjavio je da Alijansa ne može da potvrdi da Pjongjang šalje svoje vojnike u Ukrajinu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

U ČAST HEROJA: Vatromet povodom 80 godina od oslobođenja Beograda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA OVO ZNAČI ZA ĐOKOVIĆA? Epilog turnira u Stokholmu mogao bi da pomrsi račune Novaku!