NOVE INFORMACIJE O PREDSEDNIKU BRAZILA: Poznato u kakvom je stanju Lula da Silva posle povrede glave

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

21. 10. 2024. u 19:55

BRAZILSKI predsednik Luiz Inasio Lula da Silva danas je dobro nakon što je zadobio povredu glave tokom vikenda u svojoj kući kada je imao manje krvarenje u mozgu, rekao je brazilski ministar za institucionalne odnose Aleksandre Padilja.

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРЕДСЕДНИКУ БРАЗИЛА: Познато у каквом је стању Лула да Силва после повреде главе

Foto Tanjug/AP

Prethodno je Lula objavio na društvenim mrežama svoju fotografiju sa Padiljem i savetnikom za spoljnu politiku Selsom Amorimom tokom današnjeg sastanka na kojem su razgovarali o aktivnostima planiranim za naredne dane, preneo je Rojters.

U objavama nisu navedeni detalji o Lulinom zdravlju. Lula je zbog povrede otkazao put u Rusiju radi učešća na samitu BRIKS-a u Kazanju nakon što su mu lekari savetovali da privremeno izbegava duge letove.

Padilja je rekao da je Lula u bliskom kontaktu sa brazilskim ministrom spoljnih poslova Maurom Vieirom koji će učestvovati na samitu BRIKS-a. Lula da Silva (78) je u nedelju zbrinut u bolnici nakon što je posekao glavu u svojoj rezidenciji u Braziliji, navodi se u medicinskoj dokumentaciji koju je objavila vlada, preneo je Blumberg.

Vlada je u saopštenju navela da će predsednik Brazila učestvovati na samitu zemalja BRIKS-a putem video poziva i obaviti svoj uobičajeni raspored ove nedelje. Ovogodišnji samit BRIKS-a biće održan u Kazanju u Rusiji od 22. do 24. oktobra.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: PUSTOŠ POSLE POPLAVA U ČEŠKOJ: Prijavljeni prvi smrtni slučajevi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U KORAK SA SVETSKIM TRENDOVIMA UZ VELIKU PODRŠKU LOKALNOJ EKONOMIJI: Chips Way kompletirao najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji