RODITELJI KIDNAPOVALI PREVREMENO ROĐENO DETE: Svi detalji jezivog slučaja u Francuskoj!

Jovana Švedić

22. 10. 2024. u 13:04 >> 13:04

KAKO prenose francuski mediji, prevremeno rođena beba kidnapovana je iz bolnice u Seni Sen Deni, policija je pokrenula istragu i aktivirala "Alerte enlèvement", a strahuje se za život jer su roditelji poznati policiji kao narkomani.

РОДИТЕЉИ КИДНАПОВАЛИ ПРЕВРЕМЕНО РОЂЕНО ДЕТЕ: Сви детаљи језивог случаја у Француској!

Foto Shutterstock

Mediji su opisali da je bilo nalik košmaru kada je u bolnici Robert Balanger u Seni Sen Deni, skoro oko ponoći, prevremeno rođena beba stara samo 17 dana Santjago oteta, a navodi se da su je oteli sopstveni roditelji.

S obzirom na ozbiljnost situacije, Ministarstvo pravde objavilo je u utorak ujutro upozorenje za otmicu ''Alerte enlèvement'', koji je upaljen po 32. put od usvajanja zakona 2006. godine.

Rođen 5. oktobra, Santjago je krhka beba kojoj je potrebna stalna medicinska nega. Nakon reanimacije, primljen je u službu za prevremeno rođenje gde je povezan, sondiran i intubiran. Pošto nije u mogućnosti da se hrani flašicom za bebu ili dojkama, njegovo stanje može ubrzo biti kritično, ukoliko ne dobije adekvatnu negu.

Prema izvoru bliskom istrazi, starateljstvo nad Santjagom nije povereno njegovim roditeljima, 23-godišnjaku i 25-godišnjoj ženi, zbog majčine zavisnosti od droge.

Snage bezbednosti su odmah alarmirane od strane neonatološke službe, nakon dobijene informacije, a Javno tužilaštvo se brzo obratilo pravosudnoj policiji Sene Sen Deni da sprovede istragu.

Međutim, nekoliko elemenata komplikuje istraživanje.

Slike nadzornih kamera su lošeg kvaliteta i nisu mogle da se utvrde da li su roditelji otišli ​​u automobilu, osumnjičeni su namerno isključili telefone kako bi sprečili mogućnost da budu geolocirani i čekovi kod kuće koje je par napisao nisu iskorišćeni.

Istraživači procenjuju da dete ima ograničen životni vek od desetak sati bez lekarskog nadzora.

- Bez nege i hrane, sigurno će umreti na njihovim rukama - strahuje jedan policajac.

U pokušaju da se Santjago pronađe što pre, poziv za svedoke je naširoko prenošen uz emitovanje poruke upozorenja na svim medijima (televizija, radio, znakovi na auto-putu, društvene mreže itd.).

- Santjago, muško novorođenče, star 17 dana, plave kose, obučen u smeđu majicu veličine šest meseci i belu pidžamu od debelog somota. Njegovi roditelji, muškarac od 23 godine obučen u tamne farmerke, belu košulju, svetloplavu jaknu i crnu jaknu, i žena od 25 godina obučena u beli džemper, svetloplavu jaknu bez rukava i zelenu suknju.

Pozivaju se svi koji imaju informaciju da odmah pozovu 197 ili da pošalju imejl na pppj.alerte.enlevement@interieur.gouv.fr - Ministarstvo pravde, navodi se u saopštenju.

- Ako locirate dete, nemojte sami da intervenišete - nastavlja se u upozorenju.

Napravljen 2006. godine, uređaj ''Alerte enlèvement” se aktivira samo u slučaju dokazane otmice maloletnika i ako je ispunjeno nekoliko kriterijuma: žrtva mora biti u životnoj opasnosti i elementi moraju omogućiti njeno lociranje.

Nažalost, ovaj slučaj naglašava porodične tragedije sa kojima se mogu suočiti bolničke službe i agencije za sprovođenje zakona, kao i ekstremnu ranjivost prevremeno rođenih beba, čiji opstanak u potpunosti zavisi od specijalizovane medicinske nege.

Trka sa vremenom kako bi se pronašao Santjago je u toku i cela Francuska iščekuje srećan kraj narednih sati za "nevinu bebu koja je žrtva neodgovornosti svojih roditelja" , navodi se u tekstu Viral Maga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

BESPLATNA APLIKACIJA ZNAM MAJSTORA JE TU! Revolucionarno rešenje za sve vrste popravki