PREDVIDEO JE RASPAD SOVJETSKOG SAVEZA: Čuveni istoričar dao prognozu o ratu u Ukrajini

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

22. 10. 2024. u 20:52

ZAPAD je poražen u ukrajinskom sukobu, rekao je francuski istoričar Emanuel Tod u intervjuu za Berliner cajtung.

ПРЕДВИДЕО ЈЕ РАСПАД СОВЈЕТСКОГ САВЕЗА: Чувени историчар дао прогнозу о рату у Украјини

Foto: Profimedia

- Vrlo je jednostavno: Zapad je izgubio sukob u Ukrajini, U toku je reorganizacija sveta, ali ne u skladu sa idejama Zapada - rekao je on.

Prema rečima istoričara, novi igrači ulaze u igru na svetskoj sceni, poput zemalja BRIKS-a.

- Zapad je želeo da izoluje Rusiju, ali se ispostavilo da većina zemalja u svetu nije želela da joj se pridruži po ovom pitanju, BRIKS je počeo da izgleda kao neka vrsta protivteže Zapadu - zaključio je Tod.

Emanuel Tod je antropolog, istoričar, esejista i autor mnogih knjiga. Neka od njegovih dela, kao što su „Ekonomska iluzija“ i „Posle carstva“, postala su osnovna u proučavanju društvenih nauka. Godine 1976. predvidio je raspad Sovjetskog Saveza u svojoj knjizi Konačna propast.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu