AH, TA POLITIKA: Anketa pokazala da je više od 69 odsto odraslih Amerikanaca pod stresom zbog izbora

Tanjug

22. 10. 2024. u 21:11

ANKETA koju je sprovelo Američko udruženje psihologa (APA) pokazala je da je više od 69 odsto odraslih Amerikanaca pod stresom zbog predstojećih predsedničkih izbora, preneli su danas američki mediji.

АХ, ТА ПОЛИТИКА: Анкета показала да је више од 69 одсто одраслих Американаца под стресом због избора

Foto: Profimedia

U onlajn anketi koju je u ime APA sprovela agencija Haris Pul, ugledna američka kompanija za istraživanje tržišta i analitiku koja prati raspoloženje, ponašanje i motivaciju odraslih Amerikanaca od 1963. godine, učestvovalo je više od 3.300 odraslih osoba starijih od 18 godina koje žive u SAD, prenosi CBS News, navodeći da je istraživanje pokazalo da je drugi glavni uzrok stresa pitanje "budućnosti nacije" kojim je opterećeno 77 odsto ispitanika.

- Ne pomaže mnogo kada vam se na telefonu pojavljuju notifikacije sa naslovima i objavama. Uvek postoji neka vrsta pozadinskog stresa - izjavio je Endru Pejton iz Kalifornije.

Vanesa Apkenas, takođe iz Kalifornije, izjavila je da njen stres "generiše politički pejzaž u SAD poslednjih nekoliko godina".

- Ono što izdvaja anketu iz 2024. godine od prethodnih APA anketa o izborima je kolektivni stres zbog potencijalnih posledica rezultata izbora - navodi se u saopštenju APA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

ON JE ŠAMPION NARODA: Jelena Đoković smatra da je Novakova najveća pobeda to što ga obični ljudi vole