"NAPREDUJEMO SIGURNIM TEMPOM": Važni razgovori predsednika Rusije i Egipta

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

22. 10. 2024. u 21:43

RUSKI predsednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija zainteresovana za razvoj saradnje sa Egiptom i da ona napreduje stabilnim tempom.

НАПРЕДУЈЕМО СИГУРНИМ ТЕМПОМ: Важни разговори председника Русије и Египта

Foto: Sergei Bobylev/Photo host brics-russia2024.ru via AP

Ruski lider i egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi razgovarali su na marginama samita BRIKS-a u Kazanju.

- Posebnu pažnju posvećujemo širenju prijateljskih veza sa Egiptom, dugogodišnjim i pouzdanim partnerom Rusije - rekao je Putin tokom sastanka, podsećajući da su prošle godine ove zemlje proslavile 80. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Predsednik Ruske Federacije je istakao da je višestruka bilateralna saradnja zasnovana na sveobuhvatnom partnerskom sporazumu i strateškoj saradnji zemalja.

Foto: Sergei Bobylev/Photo host brics-russia2024.ru via AP

- Napredujemo sigurnim tempom u trgovinskoj i ekonomskoj sferi, a trgovina sa Egiptom čini trećinu ukupnog trgovinskog prometa Rusije sa Afrikom - rekao je ruski predsednik.

Egipatski predsednik je rekao da visoko ceni podršku Rusije pridruživanju BRIKS-u i ruskog predsednika nazvao prijateljom.

- Veoma cenimo sve događaje koje je ruska strana održala tokom svog predsedavanja - rekao je on na sastanku sa Putinom, prenose "RIA Novosti".

(RT Balakan)

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

ON JE ŠAMPION NARODA: Jelena Đoković smatra da je Novakova najveća pobeda to što ga obični ljudi vole