PUTIN I ERDOGAN NA MARGINAMA SAMITA BRIKS-A U KAZANJU: Ovo će biti tema sastanka

Novosti online

23. 10. 2024. u 09:01

IZGRADNjA novih nuklearnih elektrana i gasnog čvorišta u Turskoj biće na dnevnom redu sastanka predsednika Turske i Rusije, Redžepa Tajipa Erdogana i Vladimira Putina, koji je planiran danas u Kazanju na marginama samita BRIKS-a, potvrdio je to agenciji RIA Novosti diplomatski izvor u Ankari.

ПУТИН И ЕРДОГАН НА МАРГИНАМА САМИТА БРИКС-А У КАЗАЊУ: Ово ће бити тема састанка

Tanjug

Turska blisko sarađuje sa ruskim Gaspromom po pitanju gasnog čvorišta i nada se da će se ova tema razvijati u narednih nekoliko meseci, izjavio je u oktobru ministar energetike i prirodnih resursa Alparslan Bajraktar, navodi ruska agencija.

– Naravno, ove teme će biti na dnevnom redu sastanka. Sasvim je moguće da će lideri dati uputstva nadležnim resorima za razvoj projekata u energetskoj i nuklearnoj sferi – rekao je pomenuti izvor za RIA Novosti.

Erdogan je ranije potvrdio da će danas „na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina posetiti Kazanj kako bi učestvovao na proširenoj sednici lidera BRIKS-a”, prenosi Tanjug.

Šesnaesti Samit BRIKS-a, ključni događaj ruskog predsedavanja ovim međudržavnim savezom, održava se u Kazanju od 22. do 24. oktobra.

Grupu BRIKS su 2006. godine osnovali Brazil, Rusija, Indija i Kina, a Južna Afrika joj se pridružila 2011. godine.

Od 1. januara 2024. godine BRIKS-u su se, kao punopravni članovi, pridružili Egipat, Etiopija, Iran, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Na samitu u Kazanju učestvuju predstavnici više od 30 zemalja.

(Srpska Info)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

LUDILO U ARGENTINI: Traži se karta više za meč Đokovića i Del Potra