TRAMP PODNEO TUŽBU PROTIV BRITANSKIH LABURISTA: "Sve je jasno kao dan, očigledno se mešaju u američke izbore"

Tanjug

23. 10. 2024. u 09:10

IZBORNI štab američkog republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa podneo je tužbu Federalnoj izbornoj komisiji (FEC) protiv britanske Laburističke stranke zbog "očiglednog mešanja sa strane" u predsedničke izbore u SAD.

ТРАМП ПОДНЕО ТУЖБУ ПРОТИВ БРИТАНСКИХ ЛАБУРИСТА: Све је јасно као дан, очигледно се мешају у америчке изборе

Tanjug

Tužba se bazira na medijskim izveštajima o sastancima između britanskih laburista i izbornog štaba demokratske predsedničke kandidatkinje Kamale Haris, kao i o članovima i aktivistima Laburističke stranke koji putuju u SAD kako bi pomogli Harisovoj u kampanji, objavio je Bi-Bi-Si.

U tužbi se ističe objava šefice operativnog sektora Laburističke stranke Sofije Patel na mreži Linkdin, u kojoj je ona navela da će skoro sto sadašnjih i bivših članova osoblja otputovati u SAD u narednim nedeljama.

Patel je dodala da ima još "deset slobodnih mesta" za sve koji žele da im se pridruže i da će "smeštaj biti organizovan".

Trampov izborni štab tvrdi da pominjanje ograničenog broja "slobodnih" mesta i obećanje o organizovanju smeštaja implicira da Laburistička stranka delimično "finansijski podržava" takva putovanja.

Nekadašnji izaslanik bivšeg predsednika Ričard Grenel, koji se, kako piše Bi-Bi-Si, pominje kao mogući državni sekretar ukoliko Tramp pobedi na izborima, rekao da je sve "jasno kao dan" kada je reč o umešanosti britanskih laburista.

- Ne mešajte se u američke izbore i niko vas neće tužiti - poručio je Grenel.

On je naglasio da su posete istaknutih konzervativaca republikanskim događajima "sasvim drugačije", jer oni nisu dolazili u organizaciji svoje stranke, već - u privatnom aranžmanu.

Iako veze između laburista i demokrata nisu novost, aktivisti iz Velike Britanije često su odlazili u SAD kako bi podržali izbore, napominje britanska medijska kuća.

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu