GUTERES U KAZANJU, KIJEV U HISTERIJI Zaharova poručila - Ukrajina nema pravo da diktira volju Ujedinjenih nacija

Novosti onlajn

23. 10. 2024. u 09:44

KIJEVSKI režim nema pravo da diktira volju UN, a učešće Guteresa na Samitu BRIKS-a predstavlja povod za histeriju Kijeva, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući nezadovoljstvo Kijeva posetom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Guteresa samitu BRIKS-a u Kazanju.

ГУТЕРЕС У КАЗАЊУ, КИЈЕВ У ХИСТЕРИЈИ Захарова поручила - Украјина нема право да диктира вољу Уједињених нација

Foto: Profimedia

- Navodno, on nema pravo tamo da ide, šta da govori i tako dalje. Zašto? S kojim pravom nam govorite da se ne okupljamo, da se ne sastajemo, da ne raspravljamo o pitanjima? Štaviše, diktirate volju Ujedinjenih nacija. U ovom slučaju, Ujedinjene nacije nikome nisu bez pitanja davale niti predavale svoje okrilje, ambleme i simbole. Generalni sekretar je iskoristio mogućnost koja mu se pružila i učestvuje u ovom događaju. Učestvuje u sličnim događajima, sličnim i ovim. Shodno tome, za kijevski režim to je razlog za histeriju - rekla je Zaharova za Sputnjik.

Generalni sekretar UN Antonio Guteres stigao je u Kazanj kako bi učestvovao na Samitu lidera BRIKS-a.

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova kritikovalo je Guteresa zbog njegove odluke da ode na samit BRIKS-a i da se uzdrži od učešća na konferenciji o Ukrajini. Ukrajinsko Ministarstvo nazvalo je Guteresov izbor „pogrešnim“, da „ne doprinosi miru“ i „podriva reputaciju UN“.
 

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

ON JE ŠAMPION NARODA: Jelena Đoković smatra da je Novakova najveća pobeda to što ga obični ljudi vole