"RAZMATRANA NAJVAŽNIJA I NAJOSETLJIVIJA PITANJA": Važni razgovori u četiri oka u Kazanju

Novosti online

23. 10. 2024. u 10:44

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin imao je prvog dana Samita BRIKS-a razgovore u četiri oka sa praktično svim liderima koji su doputovali u Kazanj, a razmatrana su važna i osetljiva pitanja, rekao je Putinov pomoćnik Jurij Ušakov.

РАЗМАТРАНА НАЈВАЖНИЈА И НАЈОСЕТЉИВИЈА ПИТАЊА: Важни разговори у четири ока у Казању

tanjug

Razgovori su bili uspešni, dodao je on. Na večeri koja je organizovana za lidere jedna od tema bila je i Ukrajina.

- Naše rukovodstvo je uspelo da održi razgovore u četiri oka, praktično sa svima je bio sastanak. I razmatrana su najvažnija i najosetljivija pitanja - rekao je Ušakov.

Prema njegovim rečima, tokom večere lideri su razgovarali o Kazanju, Tatarstanu, istoriji, Volgi, njenoj važnosti za Ruse.

- Zatim su se lideri dotakli i tema koje se tiču direktno Samita - naveo je on.

Jedna od tema bila je i Ukrajina, a u okviru toga i kinesko-brazilska inicijativa.

Rusija smatra da je ta inicijativa korisna, a predsednik Putin je o tome razgovarao s predsednicima Lulom da Silvom i Si Đinpingom.

- Ne pokreću sve zemlje ukrajinsko pitanje, ali sa nekim liderima Putin je o tome razgovarao manje ili više iscrpno - dodao je Ušakov.

Jedan od razgovora koje je Putin juče ima bio je i onaj sa Si Đinpingom, a lideri su posebnu pažnju posvetili infrastrukturi i transakcijama između dve države, naveo je Putinov pomoćnik.

Tokom razgovora Putina i predsednika Irana Masuda Pezeškijana biće reči i o zvaničnoj poseti iranskog lidera Moskvi.

Putinov pomoćnik je rekao i da je u okviru BRIKS-a postignut dogovor o kriterijumima za državu - partnera. Dalje proširenje organizacije odvijaće se u skladu s tim, naveo je Ušakov.

Usaglašen je spisak od 13 država, ali on još nije objavljen.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

BIO JE PRVA HIV POZITIVNA OSOBA U JUGOSLAVIJI: Član grupe EKV je prema rečima svojih prijatelja živeo i umro kao anđeo