RASTE BROJ STRADALIH CIVILA: Eliminisano dvoje terorista, od kojih je jedna žena

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

23. 10. 2024. u 19:12

DVOJE terorista, od kojih je jedna bila ženska osoba, koji su danas izvršili napad u objektu Turske vazduhoplovne industrije (TAI) u Ankari je eliminisano, dok je broj žrtava porastao na četiri, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

РАСТЕ БРОЈ СТРАДАЛИХ ЦИВИЛА: Елиминисано двоје терориста, од којих је једна жена

Foto Tanjug/AP/Yavuz Ozden

On je rekao da je 14 osoba ranjeno, od kojih je troje u teškom stanju i istakao da se radi na identifikaciji napadača, prenosi Hurijet.

Na lice mestaposlat je veliki broj policijskih i medicinskih timova za specijalne operacije, a nedavno je u blizinu tog objekta stigao i Jerlikaja.

Direktor CNN TURK Istanbul Njuz Nihat Uludag je izjavio da smatra da postoji mogućnost da je napad izvršila Radnička partija Kurdistana (PKK), koja je označena kao teroristička organizacija u Turskoj, ili pripadnici Revolucionarne narodnooslobodilačke partije (DKHP-C), prenosi Hurijet.

Foto Tanjug/AP/Mert Gokhan Koc

Generalni sekretar NATO-a Mark Rute osudio je teroristički napad i poručio da Alijansa stoji uz saveznicu Tursku, prenosi Rojters.

Ranije danas, Jerlikaja je saopštio da je nekoliko ljudi ubijeno u napadu, dok su drugi povređeni.

Prethodno je došlo do eksplozije i pucanja na ulaznoj kapiji kampusa "Joint Stock Partnership" u Ankari, javili su turski mediji i dodali da je osoblje iz bezbednosnih razloga upućeno u skloništa.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta mu je Janik Siner upravo uradio