"KAMALA IMA IZOPAČEN UM": Tramp žestoko uzvratio Harisovoj

Tanjug

24. 10. 2024. u 10:18

REPUBLIKANSKI kandidat na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da njegova protivnica, demokratska kandidatkinja Kamala Haris ima "izopačen um".

КАМАЛА ИМА ИЗОПАЧЕН УМ: Трамп жестоко узвратио Харисовој

Tanjug

Tramp je na taj način reagovao na njenu izjavu na televiziji da je on "fašista", prenosi Bi-Bi-Si.

- Ona sve više zaoštrava svoju retoriku i ide toliko daleko da me čak naziva Adolfom Hitlerom i iznosi svakakve opaske koje su proizvod njenog izopačenog uma - naveo je Tramp u objavi na platformi Truth Social.

U duhu njene, kako tvrdi, "krajnje levičarske politike", on je nju nazvao "drugarica Kamala Haris" i istakao da ona predstavlja "pretnju po demokratiju".

Pored toga što je Trampa nazvala "fašistom", Harisova ga je opisala kao "opasnog" i "nesposobnog" za funkciju za koju se kandiduje.

Harisova je u emisiji Si-En-Ena rekla da se slaže sa tvrdnjom bivšeg šefa kabineta Donalda Trampa, Džona Kelija, koji je ranije ove nedelje izjavio da njegov bivši šef ispunjava "opštu definiciju fašiste", preneo je En-Bi-Si njuz.

Ona je rekla da Kelijevi komentari, koji su objavljeni samo dve nedelje pre izbora - koji se održavaju 5. novembra - predstavljaju "poziv na hitnu pomoć američkom narodu".

- Moramo veoma ozbiljno shvatiti one ljude koji su ga najbolje poznavali - kazala je Harisova, misleći na brojne bivše Trampove savetnike koji su raskinuli saradnju sa njim i upozorili javnost da mu ne treba ponovo poveriti vlast.

Ona je, na direktno pitanje da li misli da je Donald Tramp fašista, odgovorila: "Da, mislim".

Harisova je i sama tu reč prvi put upotrebila u javnosti, izrazivši uverenje da je glasačima stalo do toga da "nemaju predsednika Sjedinjenih Država koji se divi diktatorima i koji je fašista".

BONUS VIDEO: VRATOLOMIJA NA 3200 NETARA: Kazahstanski akrobat Galimzhan Auesbai prkosi gravitaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu