"SAMO DA GELERI NE ODLETE DALEKO": Putin o reakcijama Zapada na vojnu saradnju Moskve i Pjongjanga

Novosti online

25. 10. 2024. u 10:20

RUSKI predsednik Vladimir Putin, komentarišući „eksploziju“ reakcija na Zapadu i u Kijevu koju su izazvale njegove izjave o sporazumu sa Severnom Korejom, a koje predviđaju vojnu pomoć prilikom napada na jednu od strana, našalio se, rekavši da je u tom slučaju najvažnije da „geleri ne odlete daleko“.

САМО ДА ГЕЛЕРИ НЕ ОДЛЕТЕ ДАЛЕКО: Путин о реакцијама Запада на војну сарадњу Москве и Пјонгјанга

Foto: Profimedia

- U četvrtom članu (sporazuma) upravo tako je napisano. Ne znam kakva se tamo ‘eksplozija’ desila, ali je najvažnije da geleri nisu daleko odleteli i da se sve slegne nakon te eksplozije - istakao je Putin u intervjuu za TV „Rusija“ kao odgovor na molbu da prokomentariše „eksploziju“ reakcija u Vašingtonu i Kijevu na njegove reči.

U čl. 4 sporazuma kaže se da „ako se jedna od strana nađe u ratnom stanju zbog oružanog napada jedne ili više država, druga strana će joj odmah pružiti vojnu pomoć svim sredstvima koja joj stoje na raspolaganju u skladu sa čl. 51 Povelje UN i zakonima Severne Koreje i Ruske Federacije”.

Prethodno, Putin je na konferenciji za novinare posle samita BRIKS-a istakao da Moskva nikada nije sumnjala da je Pjongjang ozbiljan u pogledu sprovođenja sporazuma o strateškom partnerstvu u smislu zajedničke odbrane.

On je naglasio da je saradnja Rusije i Severne Koreje – unutrašnja stvar dve zemlje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOPIRA ĐOKOVIĆA U SVEMU: Očajnički potez italijanskog tenisera, ali u jednoj stvari nikad neće moći biti Novak (VIDEO)