KENEDI MLAĐI JASNO PODRŽAO TRAMPA: "Glas za Kamalu Haris je glas za nuklearni rat..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 10. 2024. u 13:54

ROBERT Kenedi mlađi navodi da bi njegov stric, bivši predsednik SAD Džon Kenedi, glasao za Donalda Trampa, a protiv neokonzervativaca koji žele rat sa Rusijom preko Ukrajine.

КЕНЕДИ МЛАЂИ ЈАСНО ПОДРЖАО ТРАМПА: Глас за Камалу Харис је глас за нуклеарни рат...

Foto: Tanjug/AP

- Ako želite da izbegnete nuklearni rat, pozivam vas da glasate za Donalda Trampa. Zapravo, usudiću se da kažem da je glas za Kamalu Haris - glas za nuklearni rat - poručuje Robert Kenedi mlađi, koji je kao nezavisni kandidat odustao od predsedničke trke i podržao Trampa.

U objavi na platfomri "Iks", Kenedi upozorava da je bivši popredsednik SAD Dik Čejni, koji podržava Kamalu Haris, predvodnik neokonzervativaca koji su izazvali rat pod lažnom optužbom protiv Sadama Huseina da ima oružje za masovno uništenje, koje nikada nije postojalo.

U tom ratu poginulo je više od milion Iračana, dok su SAD i njihovi saveznici izgubili 4.800 vojnika - napominje Kenedi i naglašava da su SAD i saveznici "ubili više Iračana od Sadama Huseina".

Sada neki delovi američkog neokonzervativnog establišmenta žele da isprovociraju Rusiju i izazovu nuklearni rat - smatra Kenedi i podseća da se Džon Kenedi suprotstavio takvim planovima američkog vojnog kompleksa šezdesetih godina 20. veka.

Kada je ubijen, uspeli su da gurnu SAD u vijetnamski rat i to opet lažima o napadima na ratne brodove. Nikakvih napada u Tonkin zalivu nije bilo. Ali je do rata ipak došlo.

- Rusija je najveća nuklearna sila na svetu. Ima mnogo više nuklearnog oružja od SAD, a mnoga od njih su bolja od najboljeg američkog oružja - navodi Robert Kenedi Mlađi.

Prema njegovim navodima, svet "nikada nije bio bliži nuklearnom ratu u punom obimu".

On je pozvao Amerikance da zamisle da neko podržava meksičku vojsku da gađa SAD dalekodometnim oružjem.

- Da li bi SAD odgovorile napadom na Rusiju? Bilo bi pravo čudo ako ne bismo - zaključio je Kenedi, aludirajući na pozive da se Ukrajini da oružje kojim bi gađala Rusiju.

(Srna)

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVA VELIKA ODLUKA U PARTIZANU: Otpušten Ivica Iliev