ZAHAROVA: Verovati da EU može nekom da pruži evropsku budućnost ─ glupo

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 10. 2024. u 21:14

GLUPO je verovati da Evropska unija nekome može dati evropsku budućnost, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući reči gruzijske predsednice Salome Zurabišvili da Gruziji niko neće oduzeti evropsku budućnost.

ЗАХАРОВА: Веровати да ЕУ може неком да пружи европску будућност ─ глупо

Foto: Profimedia

- Vašington je upravo oduzeo ‘evropsku budućnost’Evropskoj uniji, lišivši je stabilnog snabdevanja resursima, urušivši privredu i privukavši lidere biznisa, a pre toga – preplavivši je ilegalnim migrantima od kojih su milioni, zbog američkih avantura na Bliskom istoku i Severnoj Africi, nagrnuli u Evropu. Stoga je jednostavno glupo verovati da EU može nekom drugom da podari ‘evropsku budućnost -  napisala je Zaharova na svom Telegramu.

Prema njenim rečima, lišavanje budućnosti je lišavanje nezavisnosti i nacionalnih interesa.

- Sve dok zemlje i narodi misle svojom glavom i ne izvršavaju bespogovorno naloge vašingtonskih pokrovitelja, oni imaju budućnost - ocenila je portparol.

Ona je predsednici Gruzije takođe postavila pitanje zašto je gruzijska budućnost gora od evropske?

- Gruzija je, da podsetim francusku državljanku, starija od Francuske - istakla je Zaharova.

Nakon objavljivanja zvaničnih rezultata parlamentarnih izbora u zemlji, gruzijska predsednica je rekla da ih ne priznaje, a da je njihov rezultat isto što i „potčinjavanje Gruzije Rusiji“.

Centralna izborna komisija Gruzije saopštila je ranije da je, nakon prebrojavanja glasova sa svih biračkih mesta, vladajuća partija Gruzijski san osvojila 53,92 odsto glasova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVA SMRT! Huligani zapalili protivničkog navijača - tragedija kakvu sport ne pamti (VIDEO)