MONAKO UVODI OŠTRE MERE: Uključuje i noćni policijski čas
KNEŽEVINA Monako je donela nove restriktivne mere radi suzbijanja korona virusa među kojima je i policijski čas koji stupa na snagu sutra u ponoć.
Policijski čas biće na snazi od osam uveče do šest ujutru i trajaće najmanje mesec dana.
"Iako broj zaraženih i hospitalizovanih u Monaku nije dramatičan kao u okruženju, trenutna situacija zahteva ponovno uvođenje mera radi borbe protiv epidemije", rekao je princ Albert.
Prodavnice i firme će ostati otvorene, a ohrabruje se rad od kuće u privatnom i javnom sektoru. Sškole i univerziteti takođe ostaju otvorene uz poštovanje mera fizičke distance, prenosi CNN.
"Nismo se odlučili za zaključavanje. Računam na vašu disciplinu i osećaj za javni interes u poštovanju mera da ne bismo morali da uvodimo oštrije restrikcije", rekao je princ Albert u obraćanju naciji u četvrtak.
Nove mere donete su pošto je u kneževini prijavljeno 10 novih slučajeva korona virusa.
Preporučujemo
SKORO 50.000 ZARAŽENIH U FRANCUSKOJ: Ne smiruje se epidemija korone, preminulo 256 osoba
30. 10. 2020. u 22:28
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)