I PORED UBRZANE VAKCINACIJE PROTIV KORONE: U Sjedinjenim Državama teško do imuniteta krda do kraja leta

Tanjug

08. 02. 2021. u 00:38

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da će biti teško da Sjedinjene Američke Države dostignu do kraja leta imunitet krda, koji podrazumeva da najmanje 75 odsto stanovništva bude vakcinisano protiv korona virusa.

И ПОРЕД УБРЗАНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ ПРОТИВ  КОРОНЕ: У Сједињеним Државама тешко до имунитета крда до краја лета

Foto: EPA

Bajden je za Si-Bi-Es njuz ocenio da se teško može ostvariti ideja da SAD postignu imunitet krda pre kraja leta, prenosi Gardijan.

Prema podacima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, SAD su do sada dale 41.210.937 doza vakcina protiv Kovida-19 i distribuirale 59.307.800 doza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!