KORONA KOSI U BUGARSKOJ: Druga najviša stopa smrtnosti u svetu od kovida-19

Tanjug

25. 03. 2021. u 15:29

TEMPO kojim stopa smrtnosti od kovida-19 u Bugarskoj raste je i dalje brz, i reč je o drugoj najvišoj stopi smrtnosti u svetu posle Mađarske, izjavio je danas šef bugarske Nacionalne grupe za korona virus general-major Ventsislav Mutafčiski.

КОРОНА КОСИ У БУГАРСКОЈ: Друга највиша стопа смртности у свету од ковида-19

D. Milovanović V. Danilov

Dodaje da se broj osoba zaraženih korona virusom povećao za 23 odsto tokom prošle nedelje, posmatrano na 100.000 stanovnika, i za 73 odsto u protekle dve nedelje, prenosi bugarska agencija BTA.

Bugarski ministar zdravlja Kostadin Angelov je prokomentarisao da je smrtnost u ovoj zemlji bila među najvišima na svetu i pre pandemije korona virusa, a glavni uzroci smrti su kardiovaskularne bolesti i rak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!