DOMAĆA POGAČA: Jednostavno se pravi i ne sadrži margarin (VIDEO)
UMESTO klasičnog hleba napravite pogaču

Foto: Privatna arhiva
Iznenadite porodicu i isprobajte recept za preukusnu pogaču koja će zameniti hleb na vašoj trpezi.
Domaća pogača - sastojci:
20 gr kvasca
300 ml mleka
1 jaje
1 kašičica šećera
malo soli
550-600 gr brašna
malo ulja
Domaća pogača - priprema:
Rastopiti kvasac u mleku i dodati šećer. Kad kvasac zapeni dodati jaje, brašno i zamesiti srednje tvrdo glastko tesoto.
Ostaviti da odmori 30 min pa ga razvući na sto u pravougaonik više na kocku pola cm debljine i premazati malo uljem.
Testo iseći po dužini na trake do ivice ne do kraja. Rukama uhvatiti ćošak i svijati u rolnicu, a zatim u krug.

Foto: Privatna arhiva
Staviti pogaču u tepsuju 22 cm prečnika.
Tepsiju obložiti pek papirom. Ostaviti da odmori pa je premaziti žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 40 min.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KORAK PO KORAK: Pletena pogača - izazov za iskusne domaćice (VIDEO)
10. 02. 2023. u 15:00

TAJLAND NA TANjIRU: Ananas punjen pirinčem i piletinom za 20 minuta (FOTO)
10. 02. 2023. u 09:00

IDEALAN RECEPT ZA PREDJELO: Slane kocke sa sirom - kao torta (VIDEO)
09. 02. 2023. u 15:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)