MAKARONS KOLAČIĆI najbolji na svetu: Evo kako se prave korak po korak (VIDEO)
Tope se u ustima, ali morate biti vešti da biste ih napravili kako treba
Vrhunski kolačići koji mogu stajati danima u kutiji, veoma su popularni i svi ih vole.
MAKARONS KOLAČIĆI - potrebno je:
4 veća belanca
240 gr šećera u prahu
100 gr mlevenih badema
100 gr šećera u prahu
1 kašika kakao
MAKARONS KOLAČIĆI - priprema:
Najpre samleti badem u mašini za kafu zajedno sa ljuskom, ako ne želite da ih bojite bojom. Ako želite, morate ih malo blanširati i skinuti ljusku, osušiti, pa samleti. Kad meljete, izmešajte sa onih 100 gr šećera lakše će da se samelju, pa prosejte.
Umutite belanca sa šećerom u prahu dodajući postepeno šećer. Mutiti najmanje 10 min. Kad se umuti dodati prosejan kakao i prosejan badem sa šećerom u prahu.
Dobro špatulom izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, a belanca staviti u kesu, probušiti rupu i stavljati na papir jednake male gomilice veličine čašice od rakije.
Ostaviti 1,5 sat da se suši, pa ih peći na 150 stepeni oko 20-25 min. Ohlađene skinuti sa papira i spajati sa nadevom koji želite. U ovom slučaju lepljeno je sa eurokremom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MNOGIMA OMILjENA POSLASTICA: Recept za kolač sa makom i čokoladom
10. 02. 2023. u 18:00
KORAK PO KORAK: Pletena pogača - izazov za iskusne domaćice (VIDEO)
10. 02. 2023. u 15:00
ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA VRHUNSKOG UKUSA: Ako volite slatko, ovo je idealan kolač
07. 02. 2023. u 12:00 >> 17:11
STARINSKE KOKOS KIFLICE GOTOVE ZA POLA SATA: Po receptu naših baka
29. 01. 2023. u 10:23
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (2)