KRALJICA MEĐU ČOKOLADNIM TORTAMA: Danas pravimo Reformu (VIDEO)

01. 03. 2023. u 18:00

PRAVA torta za praznične dane, a i jedna od omiljenih većine ljudi

КРАЉИЦА МЕЂУ ЧОКОЛАДНИМ ТОРТАМА: Данас правимо Реформу (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

TORTA REFORMA - Potrebno je:

16 jaja

300 gr čokolade za kuvanje
250 gr maslaca (može margarin)
300 gr mlevenih oraha
150 gr šećera u prahu
4 kašike brašna
2 krem šlaga od čokolade za ukrašavanje

TORTA REFORMA - Priprema:

Umutiti 8 belanaca sa 50 gr šećera u čvrst šne, dodati 2 kašike brašna i 100 gr mlevenih oraha.

Foto: Bakina kuhinja

 

Dobro izjednačiti i istresti u pleh od rerne obložen pek papirom. Peći 15-20 min. na 180 stepeni C. Za drugu koru umutiti ponovo isto i ispeći još jednu koricu, pa kad se prohlade preseći na pola da se dobiju 4 korice.

U preostala žumanca dodati 50 gr šećera u prahu, pa ih penasto umutiti i staviti na paru da se zgusnu. Pred kraj dodati 200 gr čokolade i izjednačiti. Skloniti sa pare i dobro ohladiti.

Foto: Bakina kuhinja

 

I maslac penasto umutiti, pa ga sjediniti sa čokoladnim delom. Dobro mikserom sve izmiksati, da se dobije fina penasta krema.

Svaku koricu premazati kremom osim poslednje. Ostaviti krema malo za delove sa strane.

Umutiti šlag kremu i ukrasiti špricom, posuti čokoladnim mrvicama.

Dobro ohladiti. Najbolje je da napravite dan ranije i da onda uživate u najboljoj čokoladnoj torti.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VANREDNE MERE U MANČESTER SITIJU: Gvardiola uveo karantin zbog loših rezultata i na Božić