NE ZNATE ŠTA SLATKO DA NAPRAVITE: Tu su penaste rolnice sa makom i orasima (FOTO/VIDEO)

02. 03. 2023. u 18:00

AKO volite mak, ovo je idealan kočan za vas.

НЕ ЗНАТЕ ШТА СЛАТКО ДА НАПРАВИТЕ: Ту су пенасте ролнице са маком и орасима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Slatke rolnice sa makom i orasima - Sastojci:

300 ml mleka

20 gr kvasca
korica narandže ili limuna
2 kašike ulja maslinovog
500 gr brašna i malo za posipanje
malo soli
2 jaja

Za nadev:

100 gr ml maka
1 kašika griza
100 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđe
100 ml vrućeg mleka
1 kašika meda

Slatke rolnice sa makom i orasima - Priprema:

U malo mleka potopiti kvasac da nadođe. Sipati u vanglu dodati jedno jaje i malo izmutiti. Dodati ulje, ostatak mleka brašno i zamesiti glatko testo.

Pokriti da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi. Razviti oklagijom za pola cm. Iseći trake za tri prsta širine.

Foto: Bakina kuhinja

 

Na dno trake staviti nadev maka, prsaviti pa rukama pritisnuti, pa dodati orahe prebaciti još jednom i iseći nožem testo  Malo ga uvaljati u rukama i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Pokriti folijom i krpom da odmori pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta da lepo zarumeni. Pokriti krpom da malo omekšaju. Uživajte...

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS JE PROVOKATOR: Francuska teniserka bez dlake na jeziku