AKO VOLITE JABUKE, OVO JE POSLASTICA ZA VAS: Brz i jednostavan recept (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

14. 03. 2023. u 15:00

ZA sve ljubitelje jabuka

АКО ВОЛИТЕ ЈАБУКЕ, ОВО ЈЕ ПОСЛАСТИЦА ЗА ВАС: Брз и једноставан рецепт (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 4 jabuke
  • 2 kašike brašna
  • 100 g mlevenih oraha
  • 50 g suvog grožđa
  • korica limuna
  • 30 ml ulja

Priprema:

Jabuke oljuštiti i izvaditi sredinu. U pleh 35x25 posuti na dnu malo šećera, jedno tri kašike. Jabuke napuniti mlevenim orasima i poređati na šećer. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Umutiti jaja, dodati brašno i dve kašike mlevenih oraha, koricu limuna i suvo grožđe kao i malo ulja. Sve izjednačiti. Staviti na pečene jabuke pa vratiti još 20 minuta da se kolač dopeče.

Pečen kolač ohladiti pa izvrnuti na poslužavnik tako da jabuke budu odozgo. Na ohlađen kolač dodati šlag ili umućenu slatku pavlaku.

Vratiti u frižider nekoliko sati.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS JE PROVOKATOR: Francuska teniserka bez dlake na jeziku