MALO DRUGAČIJI RECEPT ZA OMILJENI HLEB: Kroasan pogača sa kiselim mlekom (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

07. 03. 2023. u 15:30

Pogača mekana kao pamuk koja će oduševiti sve za trpezom

МАЛО ДРУГАЧИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ОМИЉЕНИ ХЛЕБ: Кроасан погача са киселим млеком (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Potrebno je:

  • 400 ml tečnosti (300 ml kiselog mleka i 100 ml vode )
  • 20 g kvasca
  • 1 jaje
  • oko 700 g brašna
  • 50 ml ulja
  • malo soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 žumance

Priprema:

U mlakoj vodi rastvoriti 20 g kvasca. Dodati kašičicu šećera, dodati ulje, kiselo mleko, brašno i soli i zamesiti glatko testo.

Testo odmoriti 30 minuta. Zatim odvojiti malu lopticu koja je potrebna za krug tepsije, pa razviti pola cm u krug. Premazati uljem. Iseći trouglove, pa ih uviti u kiflice.

Okrugli pleh premazati uljem i ređati kroasane u krug. Odvojenu lopticu staviti u sredinu. Pokriti krpom da odmori 20 minuta, a onda premazati žumancetom u koje ste dodali kašiku ulja i kašiku mleka. Potom peći na 180 stepeni.

Pečenu malo pokriti da se ohladi, pa uživati u divnom ukusu. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO JE NEPOŠTOVANJE: Legenda Juventusa kritikovala Vlahovića (VIDEO)