IDEJA ZA RUČAK: Prave gurmanske rolnice (VIDEO)
MALO drugačiji način pripreme
Isprobajte recept za ronice pripremljene na malo drugačiji način. Gurmani će uživati u njihovom ukusu.
Gurmanske rolnice - sastojci:
pileća prsa
senf
150 gr suvog vrata ili bilo koje salame
100 gr kačkavalja
200 gr slanine tanko nasečene
soli bibera
1 kašičica senfa
1 kašičica meda
1 kašika soka limuna
1 kašika soja sosa
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica crvene paprike
Gurmanske rolnice - priprema:
Meso iseći na tanke šnicle pa ih izlupati između folije. Svaku posoliti i premazati senfom. Na sto poređati tri lista suve slanine i na nju staviti meso.
Dodati kačkavalj i suvi vrat i urolovati. Ređati u podmazan pleh.
U činiju staviti senf, med, maslinovo ulje, sok limuna papriku i soja sos. Sve izmešati i četkicom premazati rolnice.
Peći na 210 stepeni C oko 30-40 min da lepo porumene. Servirati tople. Gurmanski ručak koji se ne jede svaki dan. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TESTENINA SA ŠUNKOM I PAVLAKOM: Uz sos od pečuraka nema greške (VIDEO)
08. 03. 2023. u 15:15
PRVA PO UKUSU I KVALITETU: Sarma ispod sača osvojiće sva vaša čula (FOTO/VIDEO)
09. 03. 2023. u 21:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti Treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)