UZ OVAJ RECEPT NE MORATE DO PEKARE: Umesite najukusniju pogaču (VIDEO)
PRAVA domaća pogača
Napravite tradicionalnu pogaču čiji će vas ukus oduševiti.
Domaća pogača - sastojci:
800 gr brašna
500 ml mleka
1 jaje
50 ml maslinovog ulja
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
Za premaz:
1 žumance
kašika mleka
malo ulja
semenke, krupna so
Domaća pogača - priprema:
Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati šećer da zapeni. Dodati jaje, ulje i malo žicom umutiti. Dodati ostatak mleka, brašno po malo i so. Mešati varjačom, izlupati testo.
Dodati sve brašno i zamesiti glatko testo, pokriti folijom i krpom da odmori 30 min na sobnoj temperaturi..
Testo izvrnuti na sto koji ste malo namazali uljem. Iseći ga na 4 jednaka dela i jedno manje. Loptice napraviti rukom i pokriti još malo.
Veće lopte razviti u kvadrat iseći po sredini na trake ne sasvim do kraja. Odozgo uvijati u kiflu i saviti u krug. U sredinu staviti male loptice od testa.
Ređati u okrugli pleh 28 cm prečnika koji ste podmazati uljem. Pogaču odmoriti pa je premazati sa žumancetom u koji ste stavim kašiku mleka i malo maslinovog ulja. Posuti susamom i krupbnom solju. Peći na 180 stepeni 50-60 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠTRUDLICE I UŠTIPCI: Preukusna poslastica koju svi obožavamo (FOTO/VIDEO)
11. 03. 2023. u 17:36
HRSKAVA POSNA PITA: Pecivo koje se topi u ustima (FOTO/VIDEO)
10. 03. 2023. u 15:00
KAKO SE PRAVI DOMAĆE KISELO MLEKO? Potrebna su vam samo tri sastojka (VIDEO)
10. 03. 2023. u 12:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski mogao bi biti mesto gde će započeti Treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)