ZA SVE SLADOKUSCE: Starinska kolač torta naših baka (VIDEO)
KOLAČ TORTA koju su pravile naše bake fantastična je poslastica
Ukoliko ste u potrazi za novim receptima imamo jednu staru poslasticu koju će voleti svi ukućani.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 150 g šećera (može manje)
- 100 g maslaca
- 150 g mlevenih oraha
- 50 g brašna
- 4 belanca
Za žuti deo potrebno:
- 4 žumanca
- 100 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
Za krem je potrebno:
- 100 ml mleka
- 1 kašika šećera
- 50 g maslaca
- 100 g čokolade
- 2 vanilin šećera (treba 100 g šećera)
- 100 g mlevenih oraha
Priprema:
Odvojiti žumanca u dva suda, pa umutiti omekšan maslac sa šećerom. Zatim dodati mlevene orahe i brašno.
Na kraju ubaciti umućena belanca i izmešati. Peći na 180 stepeni C oko 15 min. Mikserom umutiti žumanca sa šećerom, pa kad biskvit bude pola pečen izvaditi i preliti žumancima i vratiti u rernu na još sat vremena na 100 stepeni C.
Skuvati mleko, dodati šećer, a potom ubaciti čokoladu, maslac i mlevene orahe. Kad je kolač pečen rasporediti preko žutog dela kolača.
Posuti seckanim i mlevenim orasima. Potpuno ohlađen seći u obliku polumesecea.
Uživajte u prelepoj kolač torti, koja se topi u ustima.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PIKANTAN KAO KOH: Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem (VIDEO)
08. 03. 2023. u 17:30
TESTENINA SA ŠUNKOM I PAVLAKOM: Uz sos od pečuraka nema greške (VIDEO)
08. 03. 2023. u 15:15
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)