RECEPT ZA NAJTRAŽENIJU ČORBU: Današnji ručak - ništa lakše (VIDEO)
ČORBA sa piletinom i povrćem

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
Pileća čorba - Sastojci:
600 g pilećeg mesa
1 glavica crnog luka
1 koren celera i lišća
paškanat
bamija ili šaka graška
malo bibera, soli
lovorov list po želji
1 žumance
2 kašike kisele pavlake
1 kašičica brašna
po želji suvi začin
peršunov list
malo ulja
Pileća čorba - Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan luk, dodati seckanu šargarepu i ostalo seckano povrće. Kad se malo izdinsta dodati meso. Dodati malo bibera u zrnu, po želji lovorov list. Kuvati meso da omekša.

Foto: Bakina kuhinja
Kuvano meso izvaditi rešetkastom kašikom i odvojiti od kostiju. U činiju staviti žumance, dodati pavlaku i brašno. Dobro izmutiti žicom.
Ubaciti jednu kutlaču čorbe i žicom izmešati. Dodati još jednu kutlaču supe i izmešati, a zatim ubaciti u čorbu.
Pustiti da čorba izbaci dva-tri ključa, dodati soli, bibera, peršunovog lista. Naša begova čorba je gotova. Uživajte!
Preporučujemo

AKO VOLITE JABUKE, OVO JE POSLASTICA ZA VAS: Brz i jednostavan recept (VIDEO)
14. 03. 2023. u 15:00

BUKTI RAT NA RELACIJI BUDIMPEŠTA-ZAGREB Sijarto Plenkoviću: Ti si lažov, hoćeš preko nafte da profitiraš od rata u Ukrajini!
ODNOSI između Mađarske i Hrvatske dodatno su se zaoštrili nakon što je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto optužio Zagreb za ratno profiterstvo. Hrvatski državni vrh je u petak oštro odbacio optužbe, a premijer Andrej Plenković uzvratio je nazvavši Sijarta "izuzetno bezobraznim".
27. 09. 2025. u 12:25

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

"POČIVAJ U MIRU" Bajić se oprostio od dragog kolege: "Neka ti je večna slava"
GLUMAC, reditelj i profesor glume Enver Petrovci preminuo je u 72. godini, 22. septembra.
27. 09. 2025. u 09:35
Komentari (0)