SAVRŠENA POSLASTICA uz kaficu i druženje: Jednostavan mirisni kolač sa čokoladom (VIDEO)

27. 03. 2023. u 21:00

KADA vam dođe komšinica na kafu, ponudite je ovim izvanrednim kolačem

САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА уз кафицу и дружење: Једноставан мирисни колач са чоколадом (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

MIRISNI KOLAČ SA ČOKOLADOM - sastojci:

4 krupnija ili 5 manjih jaja

2 čaše šećera
1 čaša jogurta (200 ml)
2 čaše oštrog brašna (čaše su od jogurta 200 gr)
100 gr suvog grožđa
50 ml ulja
ribana korica 1 limuna ili narandže
1/2 prašak za pecivo

Foto: Bakina kuhinja

 

MIRISNI KOLAČ SA ČOKOLADOM  - za šaranje:

2 kašike jogurta
50 gr otopljene čokolade

MIRISNI KOLAČ SA ČOKOLADOM - priprema:

Umutiti jaja, dodati ulje, brašno sa praškom za pecivo prosejano, jogurt . suvo grožđe koricu limuna i narandže  i sve dobro izjednačiti. 

Pleh obložiti pek papirom (22-24cm). Čokoladu istopiti sa malo ulja, pa dodati u nju 2 kašike jogurta i malo umućenog testa oko 1/3 i sve izjednačiti. 

Sipati deo svetlog testa, pa kašikom prošarati čokoladu. Odozgo svetli, pa čokoladu i završiti svetli deo. Štapićem do dna još malo prošarati.

Peći na 190 stepeni oko 50-60 min. Odozgo može glazura čokolade ili prah šećer. Potpuno ohlađen seći. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVARIO JU JE 92 PUTA DOK JE BILA TRUDNA! Evo šta je Nejmaru sada uradila devojka koja mu je rodila dete