RECEPT ZA NAJMEKŠU POSNU POGAČU: Kako da je pripremite - korak po korak (FOTO/VIDEO)

02. 04. 2023. u 07:20

UKUSNO i jednostavno!

РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШУ ПОСНУ ПОГАЧУ: Како да је припремите - корак по корак (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/Jelajelena Petrovic

Posna pogača - Sastojci:

400 ml mlake vode

20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml maslinovog ulja
malo soli
600-650 gr brašna

Posna pogača - Priprema:

U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti malo, pa kad zapeni dodati brašno, ulje, so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da nadođe, malo premesiti. Teso podeliti na 6 kuglica od 80 gr i 6 kuglica od 60 gr.

Ostao nam je deo testa koji će nam trebati za sredinu. Obraditi loptice pa ih pokriti folijom da malo odmore 5-6 min. kuglice razviti u dužinu 10-12 cm širine 8 cm, pa pola iseći na 12 trakica do pola testa.

Foto: Bakina kuhinja

 

Prvu traku malo uviti, a sledeće tri uviti u kiku, pa sledeću uviti, pa kika i tako redom. Od gornjeg dela uviti kiflu na dole da dobijemo deo kikice koja uvija kiflu.

Ređati u krug oko pleha veličine 24-26cm. Pleh obložiti pek papirom. Druge manje loptice takođe razviti  duguljastopa iseći na što tanje trake do pola testa i uviti kiflu.

Kifle ređati ispod prethodnih kiflica,.U sredunu stavi malu kuglicu, a oko nje malu kikicu koju napravite od testa. Pokriti da poraste, pa je premazati uljem i posuti semenkama i krupnom solju. Peči na 200 stepeni C oko 50 mi. Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽAO MI JE, ON VIŠE NEĆE IGRATI ZA SRBIJU! Veljko Paunović otkrio koji fudbaler je odlučio da ne bude deo orlova