SJAJAN DESERT ZA PRAZNIKE BEZ PEČENJA: Gotov za 20 minuta (VIDEO)
PRIPREMITE SE za najukusniji kolač koji ćete probati
Danas vam predstavljamo Bakin recept koji ćete za kratko vreme pripremiti za uskršnju trpezu, a verovali ili ne gotov je za svega 20ak minuta, a pri tom se ne peče.
Potrebno je:
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g otopljenog maslaca
- 100 g suvog grožđa potopljenog u rum
- 100 g žele bombona
- 2 kašike mleka ili soka
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g kisele pavlake
- 1 kesica želatina
- orah za posipanje ili čokolada
- 500 g jagoda ili drugog voća (malina kupina banana) i td.
Priprema:
U vanglicu sipati keks mleven, dodati orah, suvo grožđe seckano žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh manji moj je 20x 20 cm i istresti sastav i dobrom kašikom pritisnuti do dna da se izjednači .
Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu.
Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poređatu za pola cm šlaga pa poređati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čikolade ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe.
Staviti u frižider da prenoći kao sladole sjanog ukusa voćma mirisna bez šećera. Možete dodati šećer po ukusu i uživanje može da počne.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)