BOLJA OD LUKOVINE: Ova biljka je neprevaziđena za farbanje jaja, raste i u Beogradu
SA lukovine prelazimo na trave, a i one, uostalom, mogu da posluže za ukrašavanje uskršnjih jaja.
A neke trave imaju blagorodnu moć, ali u isto vreme mogu da budu opasne po zdravlje ako ih uzimate na svoju ruku.
Kako živimo u vremenu tehnologije, tako je i otuđenost od prirode sve prisutnija. Ta otuđenost nas, nažalost, puno košta, pa smo zaboravili znanja koja su se generacijama prikupljala o svetu koji nas okružuje.
Ne znamo dovoljno o korisnim svojstvima biljaka, ali ni o tome koliko neke biljke mogu biti opasne i otrovne.
- Za farbanje jaja je dobra jedna biljka koja se zove broćika. Ona je dosta lepljiva, tako da može lepo da oslika jaje. Ima je svuda po Beogradu i može se lako ubrati. To je samonikla, lekovita i jestiva biljka, a prepoznaje se po tome što se lepi za odeću. Dobra je, takođe, i kopriva - tvrdi travar Marko Stevanović.
BONUS VIDEO: TRADICIONALNO U ČAČKU - Proslava Uskrsa uz kucanje jajima i jagnjad na ražnju
(Kurir)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (2)