LOVAČKA SALATA: Ukusnija i bolja i od pinđura i ajvara - zimnica koju morate spremiti što pre
Lovačka salta je ona salata koja se sprema od svega što vam je ostalo dok ste spremali pinđur, ajvar, kuvani paradaz.
Ako volite pinđur i ajvar, lovačku salatu jednostavno morate da spremite jer je ukusnija i bolja od svih zimnica do sada!
Sastojci:
1 l paradajz soka,
2 kg paprike,
500 g crnog luka,
500 g šargarepe,
100 g soli,
100 g šećera,
100 ml jabukovog sirćeta,
100 ml ulja,
2 kašike sušenog peršunovog lista,
list lovora,
po želji 6 čenova belog luka,
kesica konzervansa.
Priprema:
Samleti crni luk i dodati ga paradajz soku. Kuvati pola sata na srednjoj vatri. Za to vreme očistiti i iseckati papriku na kockice, a šargarepu na kolutiće. Pripremiti i beli luk, i njega samleti.
Posle pola sata kuvanja paradajza i crnog luka, dodati iseckanu papriku, šargarepu, beli luk, lovorov list i sve preliti uljem, sirćetom, solju i šećerom. Promešati pa ostaviti da se kuva između 90 i 120 minuta, u zavisnosti od toga koliko ima tečnosti, koliko je paprika sočna, kao i jačine šporeta.
Posle sat i po proveriti gustinu, dodatno će se zgusnuti kada se ohladi. Gustina treba da je nešto kao za ajvar. List lovora može se izvaditi. Skloniti sa vatre, dodati peršunov list i konzervans, promešati i ostaviti 10 minuta da odstoji. Od ove mere dobije se 5 velikih tegli i jedna mala.
Tegle poređati u pleh, uključiti rernu na 60 stepeni i zagrejati tegle. U zagrejane tegle sipati po malo salate, u svaku po malo, pa tako i dopunjavati do kraja. Preklopiti celofanom, staviti gumicu i onda poklopac. Ostavite gde inače držite ostalu zimnicu.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA: Pravi se jednostavnije, a ukus je bogatiji i puniji
28. 09. 2023. u 17:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)