PO BAKINOM RECEPTU: Spremite supu, ništa bolje ne greje tokom hladnih dana
KADA su svi u kući bolesni, a lekovi ne pomažu, setila sam se recepta za domaću supu

Foto Shutterstock
Domaća supa od piletine i šupljih kostiju je puna kolagena i korisnih supstanci koji oporavljaju celo telo.
Potrebno je:
* 2 litra vode
* 2 pileća bataka ili 1 pileća leđa
* 1 šuplja teleća koska
* 3 srednje šargarepe
* 3 srednja paškanata
* 1 glavica crnog luka
* malo svežeg lista peršuna
* malo testenine za supu
* so i biber
Priprema:
Crni luk malo prepržite na plotni od šporeta. Zatim u lonac nalijte vodu, pa stavite šuplju kosku, malo lovorovog lista i luk. Kuvajte najmanje sat vremena. Posle izvadite kosku i lovor, a u vodu dodajte piletinu pa kuvajte još 45 minuta. Zatim izvadite piletinu i očistite je od kostiju.
Meso vratite u supu, pa dodajte izrendanu šargarepu i paškanat i izgnječen luk, kao i so i biber.
Dodajte punu šaku svežeg peršuna. Kuvajte još 20 minuta pa sklonite sa ringle. Poslužite toplo.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

4 POSNA JELA PO RECEPTU MONAHA SA ATOSA: Najlepši obroci iz hilandarskog kuvara
30. 11. 2023. u 12:00

SVEŽE I VRUĆE, A GOTOVE ZA MANjE OD POLA SATA: Samo tri sastojka, "lenje" lepinje
29. 11. 2023. u 15:49

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)