FRANCUSKI KROMPIR S LUKOM: Jednostavno preukusno - pravi hit
ŠTA god da se nađe na svečarskoj trpezi, krompir će uvek skrenuti pažnju, a spremljen na francuski način biće pravi hit.

Foto Shutterstock
Potrebno:
* krompir, 1 kg
* maslac, 100 g
* jaja, kuvana, 4 komada
* budimska kobasica, 250 g
* crni luk, 1 glavica
* kisela pavlaka, 200 ml
* parmezan, rendani, 100 g
* brašno, 1/2 kašike
* prezle, 2 - 3 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* peršun, 1 veza
* vlašac (vrsta luka), po ukusu (u malim količinama, kao začin)
Priprema:
- Oljušten i obaren krompir isecite na kolutove. U podmazani sud rasporedite polovinu krompira, odozgo poređajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Prekrijte preostalim krompirom. Izmešajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Pospite prezlama, parmezanom i grudvicama maslaca.
Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Služite kao glavno jelo uz sezonsku salatu.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINjSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa
28. 12. 2023. u 20:00

PIKANTNO I RASKOŠNO PREDJELO: Punjeno svinjsko meso umotano u slaninu (VIDEO)
03. 01. 2024. u 12:56

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

"SRAM VAS BILO" Na snimanju "Neretve" izbio skandal sa Brozom
BATU Živojinovića voleli su cela bivša Jugoslavija, čitava Kina pa i sam Josip Broz Tito.
06. 06. 2025. u 13:06
Komentari (0)