KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA: Bakina poslastica kojoj nema ravne
Ako kod kuće imate jabuke i orahe, onda ste već na pola puta da napravite bakinu poslasticu koja nas vraća u detinjstvo.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kirschnenko Kanal
Sastojci:
- za testo: jaja 2 kom
- šećer 2 čaše
- griz 1 čaša
- mleko 1 čaša
- ulje 1 čaša
- mleveni orasi 2 čaše
- brašno 1 čaša
- jabuke 3 kom
- prašak za pecivo 1 kesica
- za preliv:čokolada 100 g
- ulje 3 kašike
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati mleko, ulje, rendane jabuke, griz, mlevene orahe i brašno sa praškom za pecivo. Peći u podmazanom plehu dimenzija 33x22 na umerenoj temperaturi oko 35 minuta. Pečen kolač preliti sa otopljenom čokoladom sjedinjenom sa uljem. Preko se može posuti mlevenim orasima po želji.
(Žena/blic)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SVETOGORSKI KOLAČ: Spoj čokolade i pomorandže - bogat ukus koji osvaja
08. 03. 2024. u 11:00

TOLIKO JE KREMAST DA SE TOPI U USTIMA, A GOTOV JE ZA TILI ČAS: Kolač sa nes kafom
03. 03. 2024. u 10:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)