NASUVO SA KROMPIROM - GRENADIR MARŠ: Staro vojvođansko jelo od 3 sastojka
Nasuvo sa krompirom je staro tradicionalno jelo koje se služi u Vojvodini. Recept je nastao u Austriji, pod imenom grenadir marš. Osmišljen je kao jeftini recept za vojnike koji može lako da zasiti. Za nasuvo sa krompirom su vam potrebna samo 3 sastojka, a priprema je najlakša moguća. Možete da ga služite kao prilog, a odličan je predlog i za Uskršnji post.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g krompira
- 250-300 g flekica ili druge testenine
- 1 ljubičasti luk
Priprema:
Krompir sa sve ljuskom dobro operite, pa skuvajte. Procedite i ostavite da se ohladi. Skinite ljusku i isecite po želji.
Na malo ulja propržite ljubičasti luk isečen na rebarca, pa začinite po želji. Pržite dok ne omekša. U šerpu sipajte vodu i kada proključa dodajte flekice. Blanširajte 5 minuta, treba da omekšaju, pa procedite.
U posudi pomešajte crni luk, krompir i flekice, pa ako želite dodajte još sastojaka. Promešajte i služite.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)