PO BAKINOM RECEPTU: Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao duša
Najbolji recept za domaće kiflice, a toliko su ukusne da ćete praviti duplu meru.
Sastojci:
- 100 ml vode
- 300 ml mleka
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jajeta + žumance
- malo soli
- 30 ml ulja maslinovog
- korica limuna
- 800 g brašna
- džem po želji
Priprema:
U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer, kad zapeni sipati u vanglu, dodati jaja, mlako mleko, ulje, koricu limuna, brašno, so i zamesiti lepo glatko testo.
Pokriti da odmara 30 minuta. Istresti na sto, iseći u komadiće od 100 g za veće i 50 g za manje kifle.
Svaki komad obraditi rukom i pokriti folijom i krpom da odmori 10 minuta. Oklagijom razviti u dužinu i širinu pa staviti na dno punu kašičicu džema uviti u kiflu.
Ređati u podmazan pleh. Pokriti da naraste oko 15 minuta, pa premazati žumancetom. Peći na 210 stepeni S oko 30 minuta. Pokriti krpom.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSI IZVELI VELIKI NAPAD NA KIJEV: Ispaljeno 90 projektila, više od pet sati trajala vazdušna opasnost
ZBOG ruskih vazdušnih udara, istočni deo Ukrajine bio je u vazdušnoj opasnosti više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.
06. 10. 2024. u 11:09
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE ILONA MASKA ZA AMERIKU: Ako Tramp ne pobedi...
BIVŠI američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp održao je miting u gradu Batleru u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, na mestu gde je 13. jula preživeo atentat.
06. 10. 2024. u 08:14
"O TRI STVARI NE ŽURI GOVORITI" Iza mudrosti vladike Nikolaja krije se velika lekcija
VLADIKA Nikolaj Velimiropvić isticao je da o tri stvari o ne treba žuriti govoriti.
06. 10. 2024. u 12:47
Komentari (0)