ZAPEČENE SLANE PALAČINKE SA TUNJEVINOM I PEČURKAMA: Od klasičnog jela napravite pravi specijalitet
Iako smo možda više naviknuti da palačinke jedemo kao slatkiš, njihova slana verzija je odličan izbor. Kao i u slatkoj varijanti, uvek možete da ih filujete sa različitim prilozima, od šunke i mesa, preko raznih vrsta povrća, soseva i sireva.
Sastojci:
za palačinke:
- 120 g brašna
- 1 jaje
- 1 šolja mleka
- 1 kašičica ulja + ulje za prženje
- so po ukusu
za nadev:
- 1,5 kašika brašna
- 1,5 kašika putera
- 1 šolja mleka
- 250 g tunjevine u komadićima
- 150 g pečuraka
- 2 kašike rendanog kačkavalja
- 1 kašike iseckane mirođije
- so i biber prema ukusu
Priprema:
Prosejte brašno u posudu, dodajte so i jedno jaje, potom dospite mleko i ulje, i sve dobro umutite dok ne dobijete glatku strukturu.
Smesu ostavite da odstoji 15-ak minuta, a potom pecite palačinke po uobičajenom receptu, sa obe strane po 30-ak sekundi.
Ugrejte srednje duboku šerpu i ubacite puter, a potom dodajte i brašno, so i biber i sve mešajte na laganoj vatri oko dva minuta. Zatim sipajte mleko i mešajte dok se sos ne zgusne.
Sklonite šerpu sa vatre i u smesu dodajte tunjevinu u komadićima, a potom i pečurke i mirođiju. Sve lagano promešajte i vratite na laganu vatru još nekoliko minuta.
Ostavite nadev od tunjevine i pečuraka da se dovoljno prohladi da možete sa njime da filujete palačinke.
Urolane palačinke poređajte po vatrostalnoj posudi i pospite izrendanim kačkavaljem.
Pecite jelo na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok se sir ne otopi. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)