KROFNE PUNJENE ŠLAGOM I JAGODAMA: Kako je sezona jagoda mi vam predlažemo da isprobate ovaj fantastičan recept za krofne
Napravite mekane krofne punjene šlagom i jagodama. Za pripremu treba malo vremena, ali je ukus odličan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 45 g šećera
- 1,5 kašičice soli
- 1 ravna kašičica suvog kvasca
- 140 ml toplog mleka
- 40 g neslanog putera
Još:
- 300 ml slatke pavlake
- 30 g šećera
- jagode
- džem
- šećer u prahu
Priprema:
U posudi pomešajte šećer i suvi kvasac, pa sipajte toplo mleko. Sve dobro sjedinite, a onda dodajte jaje i umutite. Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa umesite testo. Na kraju dodajte puter sobne temperature i mesite dok se puter i testo lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 2 sata. Kratko premesite testo, pa podelite na 8 jednakih delova i svaki oblikujte u lopticu. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da krofne nadođu nekih pola sata. Svaku lopticu pritisnite prstima malo, pa ponovo oblikujte lopticu. Poređajte na pleh, pa ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje nekih 30 minuta. Ispržite krofne u vrelom ulju i ostavite da se ocede od viška ulja. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, a jagode isecite po želji. Ohlađene krofne presecite na pola, pa sipajte umućenu slatku pavlaku, premažite džemom, zatim poređajte seckane jagode, a onda poklopite drugom polovinom krofne. Ukrsite šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

OREO ČIZKEJK: Napravite fenomenalni kolač i zadovoljite sva čula
24. 04. 2024. u 17:00

OD PIRINČA I MLEKA: Starinski kolač od pirinča koji nestaje u trenu
23. 04. 2024. u 18:34

ROLAT SA DžEMOM: Najlepši i najjednostavniji kolač po receptu naših baka
22. 04. 2024. u 15:00

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

PROGLAŠENO VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Dato uputstvo i za Srbiju,Austrija ZATVORILA 20-ak graničnih prelaza da spreči širenje slinavke i šapa
MINISTARSTVO poljoprivrede Srbije apelovalo je nedavno na sve stočare, veterinare i druge aktere u sektoru stočarstva da preduzmu sve neophodne mere kako bi sprečili potencijalni unos bolesti slinavke i šapa u Srbiju i budu maksimalno odgovorni.
08. 04. 2025. u 14:48 >> 18:42

Kako se računaju godine pasa - ne množi se sa sedam!
OVO je najnoviji kalkulator za računanje starosti vašeg psa "u ljudskim godinama".
09. 04. 2025. u 14:33
Komentari (0)