RECEPT ZA NAJMEKŠE SLATKE KNEDLE: Spremite poslasticu u kojoj će uživati cela porodica
Nekako se svi vratimo u detinjstvo kad osetimo ukus domaćih knedli sa šljivama i prisetimo se naših baka.
![РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШЕ СЛАТКЕ КНЕДЛЕ: Спремите посластицу у којој ће уживати цела породица РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШЕ СЛАТКЕ КНЕДЛЕ: Спремите посластицу у којој ће уживати цела породица](/data/images/2024-06-26/500795_shutterstock-knedle-sa-nutelom_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Ovaj recept će vas podsetiti na to, ali sa blagim modifikacijama u ovo moderno doba, knedle sa nutelom.
Sastojci:
Testo:
- 600 g očišćenog krompira
- 300 g brašna (200 g oštro/100 g meko)
- 60 g maslaca
- 45 g griza
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
Mrvice:
- 120 g starog hleba
- 120 g prezle
- 80 g šećera
- 20 g kakaoa
- 10 g čokolade u prahu
- 50 ml ulja
- I još 400-500 g nutele
Priprema:
Krompir ćemo skuvati u slanoj vodi pa mu dodati maslac i dobro izgnječiti. Zatim dodajemo so, vanilin šećer i jaje, a potom je potrebno sve to sjediniti. Sada ubacujemo i griz i brašno u smesu i sve lepo umesiti. Gotovo testo ćemo ostaviti u frižideru pokriveno da odstoji nekih 30 minuta.
Za to vreme ćemo pripremiti kuglice od nutele tako što ćemo prohlađenu nutelu staviti na papir za pečenje u porcijama od nekih 20 g i odložiti u zamrzivač još 30-ak minuta.
Prelazimo na pripremu mrvica ili posipa za knedle. Na zagrejano ulje u tiganju dodaćemo hleb i smanjujemo jačinu ringle, nakon 15 minuta mešanja naš hleb će dobiti zlatkastu boju i postaće hrskav, tada dodajemo i prezle i nastavljamo sa mešanjem, zatim ubacujemo šećer i takođe mešamo, a na kraju ide kakao pomešan sa čokoladom u prahu, sve to sjedinimo i naš posip je gotov.
Vraćamo se na testo koje vadimo iz frižidera i rasporedimo po radnoj površini, a onda sečemo u porcije od oko 50 grama. Rukama rastanjimo dobijene loptice od testa pa na to stavljamo fil i formiramo loptice odnosno knedle.
U zagrejanu vodu sa prstohvatom soli spuštamo naše knedle i kada one isplivaju na površinu nakon dva-tri minuta ih vadimo. Prebacujemo ih na mlake mrvice i valjamo dok knedle ne budu ravnomerno prekrivene njima.
Prijatno!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![TIGAR TORTA KOJA SE NE PEČE: Izdašna i brza poslastica koju deca obožavaju TIGAR TORTA KOJA SE NE PEČE: Izdašna i brza poslastica koju deca obožavaju](/data/images/2024-06-04/492512_tigar-torta_t.jpg?time=1717506981)
TIGAR TORTA KOJA SE NE PEČE: Izdašna i brza poslastica koju deca obožavaju
04. 06. 2024. u 19:00
![ESTERHAZI TORTA: Poslastica savršenog ukusa dostojna kraljeva ESTERHAZI TORTA: Poslastica savršenog ukusa dostojna kraljeva](/data/images/2024-05-24/487305_shutterstock-esterhazi-torta_t.jpg?time=1716602139)
ESTERHAZI TORTA: Poslastica savršenog ukusa dostojna kraljeva
25. 05. 2024. u 15:00
![RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - Ona nakon toga ne bi postojala RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - Ona nakon toga ne bi postojala](/data/images/2024-07-06/504519_tan2024-07-0606023275-6_kf.jpg?time=1720426630)
RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - "Ona nakon toga ne bi postojala"
NOVINAR Aljoša Milenković ocenio je prilikom komentarisanja situacije u Ukrajini da su Rusija i Amerika već u ratu, a da bi se direktan sukob mogao dogoditi na teritoriji Evrope, nakon čega ona ne bi postojala.
08. 07. 2024. u 09:18 >> 09:18
![POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera](/data/images/2024-07-06/504297_viktor-orban-nato_kf.jpg?time=1720426849)
POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera
MAĐARSKA veoma ceni mirovnu inicijativu Kine u vezi sa sukobom u Ukrajini, istakao je mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru sa kineskim predsednikom Si Đinpingom tokom svoje nenajavljene posete Pekingu.
08. 07. 2024. u 09:23
![SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: Ja sam vaše dete (VIDEO) SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: Ja sam vaše dete (VIDEO)](/data/images/2024-07-08/504945_ben-nidam-youtube_kf.jpg?time=1720446428)
SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: "Ja sam vaše dete" (VIDEO)
BEN je nestao u Grčkoj pre 32 godine. Tada je imao jednu godinu, a kad se javio čovek koji je rekao da je upravo on to nestalo dete, sve se promenilo.
08. 07. 2024. u 15:47
Komentari (0)